2012. január 18., szerda

Kínai rendőrök a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon

Január 16-án Liu Yuxiang, Jiangsu tartomány Közbiztonsági Hivatalának főigazgató-helyettese vezetésével hat fős kínai delegáció tett látogatást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon. A látogatás célja a magyar Rendőrség szervezeti felépítésének, irányításának, működésének és felügyeleti rendjének tanulmányozása, informálódás a Rendőrség személyi állományának helyzetéről, toborzásáról és kiképzéséről, illetve a rendőri munka irányításával és napi végrehajtásával kapcsolatos intézmények megtekintése volt.

A delegációt dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte, majd betekintést nyújtott a magyar Rendőrség szervezeti felépítésébe, működésébe. Ezután Dedics Zoltán r. ezredes, rendészeti igazgató; Szukics Ferenc r. ezredes, bűnügyi igazgató és Keskeny László r. alezredes, humánigazgatási szolgálatvezető mutatta be az érintett szakterületek magyarországi, illetve Zala megyei sajátosságait. Jiangsu tartomány Közbiztonsági Hivatalának illetékességi körébe tűzrendészeti feladatok is tartoznak, ezért Wéber Antal tű. ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója betekintést nyújtott a szakterület itthoni helyzetébe.

Ebéd után a delegáció látogatást tett a Zala Megyei Közgyűlés épületében, ahol fogadta a vendégeket Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke; dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke; dr. Mester László, Zala megye főjegyzője és dr. Rumi Kriszta, a Zala Megyei Kormányhivatal igazgatója. A megbeszélésen jelen volt Zalaegerszeg és Nagykanizsa megyei jogú városok alpolgármestere, valamint Lenti város polgármestere is.

A delegáció programján részt vett Varga Júlia, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének nemzetközi igazgatója, valamint Doucha Ferenc, a VOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke is.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a résztvevők beszámoltak a látogatás tapasztalatairól, valamint megfogalmazták Zala megye és Jiangsu tartomány közötti rendészeti, illetve társadalmi-gazdasági együttműködés előkészítésére irányuló közös szándékukat.

A hivatalos programot követően a vendégek borkóstolóval egybekötött kötetlen beszélgetésen vettek részt vendéglátóikkal együtt. A delegáció tagjai részére dr. Tiborcz János r. dandártábornok átadta az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének ajándékait. A vendégek, megköszönve a kapott tájékoztatást, szakmai tapasztalatcserére hívták meg magyar vendéglátóikat Jiangsu tartományba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése